______

середу, 7 вересня 2016 р.

Перший урок у ВПУ № 25 "Наша гордість - Україна"



Традиційно, новий навчальний рік у Вищому професійному училищі № 25 розпочався з першого уроку виховного спрямування. А оскільки у 2016 році в нашій країні відзначається 25-та річниця Незалежності, то і тематика Першого уроку присвячена саме цій даті - «Наша гордість - Україна».
Цікавий сценарій виховного заходу був підготовлений старшим майстром ВПУ № 25 Пархомюк Любов Василівною. До його підготовки та проведення також були залучені і учні груп 1С, 13, 26, 32. 



При підготовці першого уроку увага приділялась питанням історії українського державотворення, розвитку та зміцнення держави, історії державних символів України. Невелика збірка відеокліпів допомогла гарно доповнити перший урок.











Молодим викладачам, які готуватимуть такі уроки в майбутньому, варто взяти до уваги, що проведення такого заходу не робиться «для галочки», а вимагає максимальної відкритості серця, оптимізму, досвіду, розуміння важливості теми, доцільності у підборі матеріалу. Тільки за таких умов можна досягнути виховної мети заходу.
Перший урок пройшов жваво, динамічно, з піднесенням. Учні-першокурсники насправді відчули, що вони щойно приєднались до великої та міцної училищної родини, для якої слова «патріотизм», Батьківщина, Україна мають велике значення.
 
Кожний із присутніх мав нагоду висловити свою думку-побажання, якою хотілося б бачити нашу неньку-Україну у майбутньому і задуматись про те, що можна було б для цього зробити.
Колеги-викладачі та майстри, що були присутні на заході, отримали багато позитивних емоцій від виступів учнів, бо лунали пісні та вірші про нашу Батьківщину. Серця кожного торкнулися невловимі струни єдиного прагнення бачити нашу рідну землю вільною, щасливою, заможною і насправді відчувати гордість за те, що ми народилися і живемо в Україні.
Колеги

Немає коментарів:

Дописати коментар