______

понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Моя професія - моє майбутнє




Слово «професія» походить від латинського «profitere» і означає «оголошувати своєю справою», «говорити публічно», «заявляти».
 Професія – це необхідний для суспільства вид діяльності людини, який потребує від неї певної підготовки, фізичних і духовних сил та дає їй можливість повноцінно жити і розвиватися. У світі існує понад 40 тисяч професій. За підрахунками спеціалістів щороку на світ з’являється 500 нових професій.
Обрати професію – це не тільки обрати собі роботу, скільки бути приналежним до певної групи людей, прийняти її етичні норми, правила, принципи, цінності, спосіб життя.
На сьогодні існує декілька тисяч професій і кожна вимагає певних критеріїв до людини. Одні професії вимагають від людини сили та спритність, інші – розум та акуратність, треті – стриманість або комунікабельність.
Пошук навчального закладу починається з вибору професії. Насамперед, потрібно впевнитись, що ваша професія – саме те, що вам потрібно. Щоб прийняти правильне рішення, необхідно враховувати ряд факторів – власні бажання, свої особливості і здібності, можливості, не слід забувати й про потреби ринку.
Краще розуміти, чому ви хочете обрати ту чи іншу професію, які вимоги до неї ставите необхідно поставити собі ряд запитань:
– Ви хочете, щоб ваша професія була престижною, користувалась визнанням в суспільстві?
– Ви хочете отримати будь-яку професію, тільки б вона була високооплачуваною?
– Вам хочеться, щоб ваша професія була цікавою?
– Ви обираєте професію, яку легше всього здобути?
Питань багато. Але потрібно ще задуматись над можливістю працевлаштування після здобуття професії.
На сьогоднішній день у ВПУ № 25 м. Хмельницького здійснюють підготовку за такими професіями:
Ø На базі 9-ти класів
o    
Запрошуємо до  професій  «Слюсар з ремонту автомобіля»
Сьогодні просто неможливо уявити наше життя без автомобіля. Забезпечення підприємств і будівництв матеріалами, перевезення пасажирів, доставка продуктів, пошти, швидка медична допомога, особистий транспорт, - це ще не всі галузі, куди б не влився автомобіль.
Так, все ж таки хто, де і коли винайшов автомобіль? Було зареєстровано 416 претендентів на почесний титул винахідника. З них найбільший слід залишили двоє – Карл Бенц та Готліб Даймлера Вони незалежно один від другого спроектували, побудували, випробували і запатентували робото здатні автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння. Даймлер – спочатку двохколісну (1885 р.), а потім чотириколісну (1886 р.) коляску, а Бенц – трьохколісну коляску з газовим двигуном (1886 р.).
Двигун першого автомобіля Бенца був одноциліндровим чотирьохтактним. Автомобіль розвиває швидкість всього лише 15 км/год. і винахідник почав роботу над розробкою більш потужнішого двигуна, що призвело до розробки багатоциліндрових двигунів.
Однак спочатку ці автомобілі викликали великий супротив населення, яких лякали вихлопи від зривів парів бензину в двигуні. Карла Бенца зобов’язали перед кожною поїздкою повідомляти поліції маршрут і місце зупинок автомобіля, для того, щоби можна було привести в готовність пожарні команди.
Не відразу був прийнятий автомобіль в інших державах. Так, в одному з міст Америки діяв закон, по якому моторист, під’їжджаючи до перехрестя, повинен був зупинитися за 100 ярдів (90 метрів) до нього, погудіти в клаксон (сигнал), подзвонити в колокол, вистрелити з пістолета і тільки після цього їхати дальше.
І все-таки автомобіль завойовував собі все більшу і більшу популярність. Прийнято, що в Європі автомобілі почали широко розповсюджуватися з 1895 р., коли значно виріс попит на них і почалося їх виробництво.
Однак автомобіль породив багато проблем. Одна з них – підтримання його в технічно справному стані. Добре відомо, що вічний двигун створити неможливо, тому що в любому механізмі є деталі, які труться. А там, де є тертя – є спрацювання. Ось і в автомобілі основним фактором появи несправностей являється спрацювання деталей. А ще на автомобіль діє корозія. Поява в автомобілі несправностей – закономірна.
Щоби підтримати автомобіль в технологічному стані його обслуговують і ремонтують. Роблять це в залежності від дефектів: в гаражах, в автомайстернях, на станціях технічного обслуговування, на авторемонтних заводах. А усувають несправності і дефекти, тобто обслуговують і ремонтують автомобілі  слюсарі з ремонту автомобілів.
Далі буде…

Немає коментарів:

Дописати коментар