______

вівторок, 19 січня 2016 р.

Шляхи підвищення якості підготовки робітників електрорадіотехнічних професій


Підвищення якості підготовки робітників електрорадіотехнічних професій можна досягти, якщо створити систему методичного забезпечення навчального процесу. Вона поєднує в собі методичні посібники і рекомендації, інноваційні методики, сучасні технології навчання, в яких чітко реалізовані цілі, завдання, зміст, форми і методи навчання й виховання майбутніх кваліфікованих робітників, які забезпечують творче свідоме ставлення учнів до оволодіння навчальним матеріалом.
Використання електронного підручника в процесі вивчення електрорадіотехнічних дисциплін дозволяє представити для вивчення теоретичний матеріал, організувати самостійну творчу роботу, допомагає учням і викладачеві оцінити рівень знань з певної теми, а також містить необхідну довідкову інформацію.
Електронний підручник дає можливість швидко знайти необхідну інформацію; сприйняття нового навчального матеріалу відбувається шляхом активізації не лише зору (текст, колір, статичні зображення, відео, анімація), а й слуху (голос диктора або актора, музичне або шумове оформлення), що дозволяє створити заданий емоційний фон, який підвищує ефективність засвоєння матеріалу, що презентується.
Використання сучасних засобів інформаційно-телекомунікаційних технологій ІТКТ дозволяє реалізовувати освітні технології на принципово новому рівні, що покращує засвоєння навчального матеріалу, сприяє формуванню професійних умінь і навичок у майбутніх робітників, а також орієнтованих на творчий розвиток учнів.
Застосуванням засобів мультимедіа у процесі вивчення професійно-теоретичних предметів сприяє підвищенню якості підготовки робітників.
Поліпшенню якості підготовки кваліфікованих робітників сприяє різноманітна позаурочна діяльність учнів, яка реалізує принцип професійної спрямованості в навчанні, здійснюється в широкому спектрі індивідуальних, групових і масових організаційних форм, має пізнавальний характер, викликає значну зацікавленість майбутніх фахівців.

Немає коментарів:

Дописати коментар